Eenzaam in je relatie

Samen zijn en je toch alleen voelen…dat is dubbel pijnlijk. Toch gebeurt dit met perioden in elke relatie. In de meeste gevallen ga je elkaar na een tijdje weer missen en vanuit de behoefte naar contact wordt er weer een brug geslagen. Zo wisselen “alleen” en “samen” elkaar af.

Soms heb je echter met een issue te maken wat dieper ligt en niet vanzelf over gaat. Meestal zijn één of beide partners afgehaakt. Oorzaken hiervoor kunnen zeer divers zijn zoals geen aandacht meer hebben voor elkaar, het achterhouden van bepaalde gevoelens, je niet gezien voelen door de ander, een onuitgesproken conflict, etc.

In de relatietherapie zullen we met u uitzoeken waar u zich precies alleen in voelt of waar u op afgehaakt bent en wij zullen u steunen om dit te delen met uw partner. Dit is soms confronterend maar absoluut noodzakelijk om vanuit de eenzaamheid en weer in contact te komen. Vervolgens werken we met u en uw partner aan het onderliggende patroon. Wat maakt dat u beiden eenzaam bent geworden en hoe kunt u dit voortaan voorkomen.

“Alleen en eenzaam zijn, is met momenten pijnlijk. Samen en eenzaam zijn, confronteert je doorlopend met dit gemis.”

Helmut Moelands
Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik geïnteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als therapeut is het contact met mijn cliënten dan ook hetgeen wat me enthousiast maakt.