informatie

Klachtenreglement

Praktijk AH wil goede en persoonlijke zorg verlenen en wij vinden het erg belangrijk dat onze zorg aan u naar volle tevredenheid is. Mocht het voorkomen dat u niet tevreden bent, laat dit ons dan weten.

Wij zullen altijd proberen uw klacht samen met u op te lossen. Hieronder volgen onze mogelijkheden:

Bespreek het met de therapeut in kwestie:
Een klacht of iets wat u niet prettig vindt, bespreekt u het beste met uw therapeut. Het bespreekbaar maken van de klacht of situatie leidt vaak al tot een oplossing.

Bespreek het met de andere therapeut:
Soms wil of durf je niet met de therapeut in kwestie de situatie te bespreken. Bij Praktijk AH werken twee therapeuten. Wanneer er een ongewenste situatie ontstaat, kunt u altijd contact opnemen met de andere therapeut.

In beide bovenstaande gevallen, kunt u ons per email of telefoon laten weten dat u een klacht heeft of een ongewenste situatie wil bespreken. Wij nemen dan contact met u op om uw klacht te bespreken en zo mogelijk met u op te lossen.

Heeft u een klacht, loop dan niet kwaad weg maar kom boos terug.

Als u met Praktijk AH niet tot een bevredigende oplossing komt:
Dan kunt u zich wenden tot één van de beroepsverenigingen waarbij we zijn aangesloten.

BeroepsverenigingVan toepassing opInformatie
NVPAHelmutWebsite NVPA
NFGAnnetWebsite NFG
NVAGTHelmut en AnnetWebsite NVAGT

 

U kunt ook een klacht indienen bij stichting tuchtrecht complementaire zorg (TCZ):
Bij het tuchtcollege kunt u alleen klagen over situaties die onder de tuchtnormen(beroepscodes) binnen de complementaire zorg vallen. In bijna alle gevallen betreft het hier de beroepscode van de RBCZ/TCZ en de beroepscode van de beroepsorganisatie waarbij de therapeut is aangesloten. Website TCZ

Lost een gesprek of een klacht het probleem niet op?
Bent u niet tevreden met de uitkomst van bovenstaande mogelijkheden, dan kunt u een rechtszaak aanspannen. Maar de wet biedt ook een laagdrempeliger alternatief. Praktijk AH is namelijk aangesloten bij de onafhankelijke geschilleninstantie SCAG. U kunt zich hiertoe wenden met uw klacht. De geschillencommissie doet een uitspraak waar beide partijen zich aan moeten houden. De geschilleninstantie kan ook een schadevergoeding toekennen. Website SCAG

contact

U kunt ons bellen en mailen voor een afspraak of aanvullende informatie.