over ons

Annet Moelands

We denken heel de dag door en vaak zonder dat we er bewust van zijn. Wist je dat 70 procent van wat je denkt disfunctioneel of negatief is! Zo piekeren we over bepaalde situaties en hebben we de illusie dat dit ons een soort van controle geeft. Het piekeren geeft ons geen oplossingen maar wel vaak gevoelens van stress en angst.
De mens is echter ook in staat om de eigen gedachten meer te observeren en er van een afstandje naar te kijken. In onze praktijk leer je onder andere  door mindfulness en andere oefeningen inzicht te krijgen in je piekergedachten waardoor je ze wat minder serieus kunt nemen. Het resultaat is dat je meer grip krijgt op je emotionele wereld en je stress gevoelens verminderen.

Annet Moelands – Aarts

Contact opnemen Lees over Helmut

mijn achtergrond

Mijn naam is Annet Moelands Aarts en ik ben geboren in Breda. Op 3 jarige leeftijd ben ik naar Raamsdonksveer verhuisd waar ik tot mijn 17e heb gewoond. Ik ben opgegroeid in een warm en liefdevol gezin en ondanks dat ik best veel ziek ben geweest, heb ik fijne herinneringen aan mijn jeugd. Het ziek zijn heeft wel de richting rondom studie en werk gecreëerd in mijn leven. Omdat ik veel in het ziekenhuis heb gelegen, was de keuze al vroeg gemaakt; ik wilde A-verpleegkundige worden. Een professie die ik 9 jaar lang met veel plezier heb uitgevoerd.
De volgende stap in mijn carrière kwam ook voort uit een ervaring die ik als jong meisje meemaakte. Toen ik 7 jaar oud was, kreeg ik een ernstige hersenvliesontsteking en daardoor een bijna doodervaring. Hierna veranderde mijn kijk op de wereld compleet. Ik werd me meer bewust van mijn omgeving en van alles wat niet zichtbaar of uitgesproken werd. Maar voor mij waren deze dingen wel voelbaar en zichtbaar en men noemde dit mediamiek begaafd. Het is deze gevoeligheid waarom ik therapie ben gaan studeren. Ik wilde een solide basis leggen onder deze kwaliteit. Ik voelde en voel een grote verantwoordelijkheid voor wat ik waarneem want het is namelijk niet altijd dienend om alles uit te spreken.

De gestalttherapie is een stroming binnen de psychotherapie waarbij mijn gewaarzijn en intuïtieve voelen een plek kan hebben. Met de 6 jarige studie en mijn honger naar kennis en inzicht, heb ik een stevige therapeutische basis gelegd. Mijn behoefte om te leren, is nog steeds groot.
De switch van A verpleegkundige naar therapeut was één van beste keuzes in mijn leven. Ik houd van mijn vak, ik houd van mensen. Het meelopen in een proces van een cliënt is voor mij elke keer weer een voorrecht. Van minder angstig leren zijn tot zelfverzekerder worden of weer blijdschap te kunnen ervaren. Het mogen meekijken, meedenken zodat iemand uiteindelijk zijn doel bereikt, wat dat ook is, is waar ik elke dag dankbaar voor ben.
In de therapie heeft mijn gevoeligheid een gepaste plaats. Niet op de voorgrond maar daar waar het nodig is. Ik werk met jongeren vanaf 16 jaar, volwassenen en koppels. Ik behandel allerhande problematiek zoals u op de website verder kunt lezen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in HSP en angst-gerelateerde klachten. Mijn manier van werken kenmerkt zich door nuchterheid, directheid, humor, authenticiteit en bovenal een warme betrokkenheid.

registraties

NFG
NVAGT
EAGT
RBCZ/TCZ
SCAG

opleidingen en cursussen

2023Masterclass Empathie – EFT for individuals (Emotion Focussed Therapy) bij EFTIN te Eindhoven.
2022Opleiding hypnotherapie bij Hypnosementor te Oosterhout (gepland).
2021Opleiding EFT for individuals (Emotion Focussed Therapy) bij EFTiN te Eindhoven.
2019 – 2020Acceptance and Commitment Therapy bij ActinActie
2016 – 2017Specialisatiejaar relatietherapie bij de School voor relatietherapie te Antwerpen.
2015 – 2016Jaaropleiding PSBK bij NEM te Breda.
2013Opleiding E.M.D.R. NEM Academy te Breda.
2009 – 2012P.R. commissie Beroepsvereniging N.B.G.T.
2012Cursus Trance mediumschap door Mark Falconer-Atlee.
2011Cursus Trance mediumschap door Jackie Wright.
20114-Daagse training Engels mediumschap door Eileen Davis te Hoeven.
2010Beeldende jaarcursus Irene van der Wolf te Breda.
2010Cursus Intuitiëve ontwikkeling/Mediumschap door John Johnson te Breda.
20094-Daagse training Engels mediumschap door Jackie Wright te Hoeven.
2009Systemisch werk door Berg te Antwerpen.
2004Psychopathologie door Stef van der Lande te Breda.
1998 – 2004Gestaltopleiding  De Pit te Breda.
1995Cursus Geriatrie.
1987 – 1991BORG Opleiding tot A verpleegkundige te Breda.
1986 – 1987I.N.T.A.S. (vooropleiding A. verpleegkundige) te Breda.
1982 – 1986Koningin Juliana M.A.V.O te Raamsdonksveer.
Contact opnemen Kwaliteit

contact

U kunt ons bellen en mailen voor een afspraak of aanvullende informatie.