Relatiecrisis

Als je relatie in een crisis verkeert, wil je zo snel mogelijk hulp. Wij begrijpen dat dit belangrijk is en daarom proberen wij in crisissituaties zo snel mogelijk plek te maken voor een eerste afspraak. Een relatiecrisis kan ontstaan door een heftige gebeurtenis zoals vreemdgaan of ruzie of onenigheid over een belangrijk onderwerp. Maar ook door bijvoorbeeld het samen niet om kunnen gaan met een probleem wat zich in je leven voordoet.

Afstand en verbondenheid | Praktijk AH voor Individuele en Relatietherapie

Een crisis is vaak een ultieme poging van de relatie om de balans weer te herstellen in dat wat al langer uit evenwicht was.

Bij een relatiecrisis spelen vaak heftige emoties. Het is belangrijk om hier aandacht voor te hebben maar ook om de rust te bewaren en er niet volledig kopje in onder te gaan. Als relatietherapeuten richten wij ons in dit geval dan ook eerst op het leiden van het gesprek. Beide partners kunnen hierdoor hun kant van het verhaal vertellen en zo krijgen wij, als neutrale partij, inzicht in de situatie. In eerste instantie zijn er soms praktische oplossingen of afspraken nodig om meer rust te creëren. Wij kunnen u hierbij adviseren. Hierna werken we met u verder aan de oorzaak en het oplossen van de situatie.

Helmut Moelands
Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik geïnteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als therapeut is het contact met mijn cliënten dan ook hetgeen wat me enthousiast maakt.