Uit elkaar gegroeid of saai?

Het is heel normaal als je soms wat uit elkaar gegroeid bent. Een relatie volgt namelijk een heel natuurlijk patroon van verbinden en afstand nemen. Een verliefd stel is zo verbonden dat ze haast met elkaar vervloeien. Ze voelen elkaar perfect aan en in het contact lijkt alles vanzelf te gaan. Naarmate de relatie groeit, komen er ook meer momenten van afstand. Ieder doet ook zijn eigen ding en daar is niet mis mee. Soms lukt het koppels echter niet om zich weer te verbinden. Ieder blijft zijn eigen ding doen en op een bepaald moment kom je erachter dat je uit elkaar gegroeid bent. Er is wel energie maar die wordt met name individueel en niet meer samen beleefd. Ook zijn er koppels die juist moeite hebben met het losmaken van elkaar. Zij doen en worden steeds meer hetzelfde en dit leidt uiteindelijk vaak tot verveling of saaiheid. De energie gaat missen.

“In een gezonde relatie draait het om het vinden van de juiste balans. Hoe kun je én je eigen pad volgen én in verbinding blijven met elkaar?”

Als je deze balans van samen en alleen als koppel voor elkaar krijgt, levert dit energie op voor jezelf maar ook voor je relatie. In onze visie en ervaring  gaat dit proces van afstand nemen en verbinden niet altijd vanzelf en is dit soms hard werken. Wij als relatietherapeuten kunnen u hier goed mee ondersteunen. Het leren voelen, uitspreken en volgen van eigen behoeften is hierbij van belang alsmede de bereidheid om met elkaar te delen en concessies te maken.

Helmut Moelands
Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik geïnteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als therapeut is het contact met mijn cliënten dan ook hetgeen wat me enthousiast maakt.