Vreemdgaan of verliefd op een ander

Als één van de partners vreemd gaat of verliefd is op een ander, heeft dit een grote impact op de relatie. Koppels melden zich in deze situatie bij ons aan om onderzoeken of er nog voldoende basis en liefde is om samen te werken aan de relatie.

Verliefd op een ander of vreemdgaan | Praktijk AH voor Individuele en Relatietherapie

In het geval van vreemdgaan is het dan belangrijk dat alle feiten op tafel komen. Als het koppel besluit om samen verder te gaan, bekijken we wat beiden hier dan voor nodig hebben. Thema ’s die hierbij aandacht vragen, zijn o.a. vertrouwen, boosheid, afgesproken normen en waarden en gemis en verlangen. Soms spelen er ook individuele kwesties uit de persoonlijke geschiedenis. Daarnaast onderzoeken we met u wat de oorzaken zijn waardoor u in deze situatie bent beland met elkaar. Wat heeft er gemist in de relatie en hoe kunt u dit integreren op een manier die voor u beiden in orde is.

Wij worden meestal verliefd op een persoon die onze schaduwkant vertegenwoordigt. Die kanten van zijn of haar persoonlijkheid leeft, die wijzelf ook in ons hebben maar (onbewust) onderdrukken.

Als u verliefd bent op een ander maar toch uw relatie wilt redden, is het dus goed om te onderzoeken op welke eigenschappen u verliefd bent bij de ander. Is het zijn of haar avontuur, rust, aandacht voor jou…? Of een andere eigenschap? Bekijk vervolgens eens hoe deze eigenschappen in uzelf aanwezig zijn. Hoe is het met uw avontuur gesteld in uw leven, met uw rust, met uw aandacht voor uzelf, etc. Vaak ligt hier een sterke link en het kan zijn dat de verliefdheid een opvulling is van een gemis.

Contact opnemen
Helmut Moelands
Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik geïnteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als therapeut is het contact met mijn cliënten dan ook hetgeen wat me enthousiast maakt.